WEERINZEELAND

DE WEERSITE VAN ZEELAND!

Weerinzeeland

Weerinzeeland is opgericht in Januari 2010. Het hoofddoel van deze website is om de huidige weersomstandigheden in zeeland eenvoudig en overzichtelijk weer te geven.  Zodat iedereen en overal het huidige weer in zeeland kan zien. 
Tevens kun je op deze website vanalles vinden wat met het weer te maken heeft.  Zo kun je de tot  1 Januari 2010 terug de weersgegevens vinden. Verder staan er op de website weersverwachtingen.

Dus wil je weten of het strand weer is in zeeland? kijk dan snel op weerinzeeland.nl

Voor mobiele gebruikers is er een speciale website zodat je overal het weer op je mobiel kunt zien. dit is: mobiel.weerinzeeland.nl

Het weerstation

Het weerstation wat voor deze site wordt gebruikt is een "Davis Vantage Pro 2 met UV en Solar"

Davis weerstationDe Davis Vantage Pro 2 is een (Semi-)Professioneel weerstation. Dit station heb je in verschillende uitvoeringen.  Standaard kan dit weerstation wind, regen, Temperatuur Luchtvochtigheid meten.  Het station van Weerinzeeland bevat daarnaast ook nog een UV en Solar sensor.

Het weerstation is op een PC aangesloten, op deze pc staat WeatherLink software.
Deze software stuurt de gegevens door naar deze website en naar hetweeractueel . Tevens draaid op deze pc nog een bliksemradar die natuurlijk ook op deze site te vinden is.

 

 

De Ligging

De Davis vantage pro staat net buiten Hoedekenskerke geplaatst. Het station is op 1 meter 50 hoogte geplaatst in een boomgaard. De windmeter staat op een hoogte van +- 6 meter geplaatst.

Webcam

Sinds 1-1-2012 heeft Weer in Zeeland ook een eigen webcam. Deze staat richting het noorden gericht en heeft zicht op de boomgaard waar ook het weerstation in staat. Zo heb je altijd zicht op het weerstation.

De webcam is een Axis M1114-E.  Dit is een webcam die buiten staat en op het netwerk is aangesloten.

Bliksemradar

Sinds oktober 2011 heeft Weerinzeeland ook een eigen bliksemradar in bezit. Deze is binnenkort ook op de website te vinden.

Deze bliksemradar is van Boltek.  De Boltek stormtracker is een scanner die tot ongeveer 600Km ver onweer kan detecteren en in kaart kan brengen.  Het afstellen kost erg veel tijd dus naar mate hij langer gebruikt zal worden zal hij telkens betrouwbaarder worden.

 

Hosting

 

De website wordt gehost en gesponserd door Vistaweb.  De weerdata zelf staat thuis op een server te draaien.  Deze wordt dus iedere keer door de server van Vistaweb benaderd als er een bezoeker komt.

vistaweb

 

 

Voor vragen of opmerking kun je een bericht in het gastenboek achterlaten of een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.